Afleveringen

Bekijk hieronder alle afleveringen van de Marketing in Tech Podcast!

 

Stuur je stelling in!

Heb jij een stelling die je behandeld wil hebben? Een leuke marketing actualiteit gezien of een case die we moeten behandelen? Laat het ons weten!

Alle afleveringen

Introductie aflevering

Maak kennis met de Marketing in Tech Podcast! In deze eerste korte introductie aflevering vertellen Niels Post en Chantal van Mourik wat je in deze podcast kunt verwachten en stellen ze zichzelf voor.

Aflevering #1 – Leadgeneratie werkt niet meer

De stelling van deze week is: Leadgeneratie werkt niet meer. Want is leadgeneratie nog wel van deze tijd? Trappen prospects hier nog in? Wat zijn de marketing trucjes en hoe kun je toch leads genereren als marketeer binnen de IT. In deze aflevering gaan Niels en Chantal verder in op de stelling “leadgeneratie werkt niet meer”. Bekijk en beluister de eerste aflevering direct.

Aflevering #2 – Marketing is geen korte termijn oplossing

De stelling van deze week is: Marketing is geen korte termijn oplossing. Wat doe je als marketing ingezet moet worden om de salesdoelstellingen van de huidige maand goed te maken? Is dat haalbaar of eigenlijk helemaal geen taak voor marketing? Wanneer zet je marketing in voor korte termijn resultaten en wanneer voor de lange termijn? In deze aflevering gaan Niels en Chantal verder in op deze stelling én delen ze weer actualiteiten, casussen en tips!

De linkjes naar de tips van Niels en Chantal:

Aflevering #3 – Marketing voor IT-bedrijven is anders

De stelling van deze week: Er is geen verschil tussen marketing voor IT-producten en andere producten/diensten. In deze aflevering bespreken we wat IT-marketing uniek maakt. Ook behandelen we het belang van de verschillende beslissers binnen de DMU. We gaan in op de complexiteit van het aankoopproces en bespreken waarom zoekmachine marketing niet de heilige graal is voor IT-bedrijven.

De linkjes naar de tips van Niels en Chantal:

De nieuw website van IT Marketeer: https://itmarketeer.nl
Het LinkedIn-profiel van Christ Coolen: https://www.linkedin.com/in/christcoolen/
Trust Me I’m Lying van Ryan Holiday: https://www.bol.com/nl/nl/f/trust-i-m-lying/9200000001248007/  

Aflevering #4 – Marketeers hebben een reputatieprobleem

De stelling van deze week is: Marketeers hebben een reputatieprobleem. Marketeers staan over het algemeen niet bekend als de meest eerlijke en integere professionals. In deze aflevering bespreken Chantal en Niels of dit imago eigenlijk wel terecht is en wat marketeers zelf kunnen doen om de reputatie van het vak te verbeteren.

De linkjes naar de tips van deze week:

Netflix documentaire Pepsi, Where’s My Jet: https://www.netflix.com/nl/title/8144…
De film The Joneses: https://www.imdb.com/title/tt1285309/

Aflevering #5 – Marketing heeft geen zin zonder product market-fit 

De stelling van deze week is: Marketing heeft geen zin zonder product market-fit. Deze week zijn Niels en Chantal het niet eens over de stelling. Wat vind jij? Kan je pas marketing doen als er een product market-fit is of is marketing juist de geschikte afdeling om de behoefte van de markt te identificeren en te adviseren? Hoe ga je onderzoeken of er behoefte is aan jouw product of dienst? In deze aflevering bespreken ze de definitie marketing, product market-fit en hoe je als marketeer kan ondersteunen bij dit proces. Uiteraard delen ze ook weer inzichten, tips en een casus. Luister deze aflevering en laat ons weten of jij het eens of oneens met de stelling bent!

De linkjes naar de tips van deze week:
De Podcast De Technoloog van BNR:
https://open.spotify.com/show/6koTehR… Het boek van Business Models Inc.: Design a Better Business

Aflevering #6 – Elke marketeer moet een T-shaped marketeer zijn 

De stelling van deze week is: Elke marketeer moet een T-shaped marketeer zijn. Maar wat is een T-shaped marketeer precies? In deze aflevering behandelen Chantal en Niels de vaardigheden die moderne marketeers in de IT-sector moeten beheersen en geven ze advies hoe je deze skills kunt ontwikkelen. Uiteraard delen ze ook weer inzichten, tips en een casus. Luister deze podcast en laat ons weten of jij het eens of oneens met de stelling bent!

De linkjes naar de tips van deze week:

Vind mooie foto’s op Unsplash: https://unsplash.com
De video van IT Marketeer over de T-shaped marketeer:    • Ben jij een T-sha…
F
YRE: The Greatest Party That Never Happened: https://www.netflix.com/nl/title/8103…

Holland Gold Podcast: https://open.spotify.com/show/67upTz8…

Aflevering #7 – Elk bedrijf heeft marketing automation nodig 

In deze aflevering gaan Niels en Chantal verder in op marketing automation binnen de IT. Heb je als marketing afdeling écht marketing automation nodig? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de kosten? Welke tools zijn er? Wat levert marketing automation op? En waar moet je op letten bij het implementeren? Uiteraard bespreken Niels en Chantal ook weer actualiteiten en tips!

Dit zijn de links naar de tips:

Aflevering #8 – Een marketingopleiding is overbodig

In veel vacatures voor marketeers wordt gevraagd om een marketingopleiding. Maar heb je wel echt een opleiding nodig om succesvol te zijn als marketeer? Die vraag behandelen Niels en Chantal in aflevering 8 van de Marketing in Tech Podcast.

Daarnaast delen we, zoals altijd verschillende inzichten, cases en tips. De links naar de tips van deze week zijn:

  Aflevering #9 – Marketing en Sales werken te weinig samen

  Werken sales en marketing binnen jouw bedrijf goed samen? In de praktijk is de relatie tussen de marketingafdeling en de salesafdeling vaak stroef. Sales verwacht meer en betere leads, marketing verlangt juist dat de leads beter worden opgevolgd. Hoe kunnen we deze relatie verbeteren?

  De stelling van deze aflevering luidt: Marketing en sales werken te weinig samen. Chantal en Niels bespreken of ze het eens of oneens zijn en geven vervolgens concrete tips om de samenwerking te verbeteren.

  Dit zijn de linkjes die in de podcast worden benoemd:

  Aflevering #10 – Growth Hacken is maar een hype

  Deze 10e aflevering van de Marketing in Tech podcast staat volledig in het teken van Growth Hacken! Niet alleen bespreken Niels en Chantal waarom ze het eens of oneens zijn met de stelling, ook de voorbeelden en tips staan volledig in het teken van Growth Hacken. Deze aflevering is de stelling: Growth Hacken is maar een hype. Beluister de aflevering en leer meer over Growth Hacken voor Marketeers.

  Dit zijn de linkjes die in de podcast worden benoemd:

  Aflevering #11 – Iedereen is een marketeer

  In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast behandelen Chantal en Niels de stelling “Iedereen is een marketeer”. Het kan soms vervelend zijn als iedereen in je organisatie zich bemoeit met je werk, maar aan de andere kant kunnen de inzichten van je collega’s je werk ook enorm verbeteren. In deze podcast bespreken we hoe we omgaan met deze uitdagingen en hoe we de kennis en ervaring van onze collega’s effectief kunnen benutten. Ontdek hoe je de kracht van je team inzet om succes te behalen in je werk als marketeer. Dit zijn de linkjes die we bespreken tijdens de podcast:

   

  Aflevering #12 – Marketeers moeten de prijsstrategie bepalen

  In deze aflevering van de Marketing in Tech podcast bespreken Niels en Chantal de stelling “Marketeers moeten de prijsstrategie bepalen”. Ben jij als marketeer betrokken bij het opstellen van de prijs? Onze ervaring is dat de marketingafdeling vaak niet actief betrokken wordt bij het opstellen van een passende prijs. In deze podcast bespreken we of dat terecht is of niet. Ook delen we drie prijsmodellen die je kunt toepassen binnen jouw organisatie.

  Dit zijn de linkjes die we noemen tijdens de podcast

  Aflevering #13 – Er zijn te veel marketing tools

  In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast behandelen Niels en Chantal de stelling ‘Er zijn te veel marketing tools’.

  Veel mensen kennen de bekende plaat met het marketingsoftwarelandschap wel. Hoe kies je uit meer dan 11.000 marketing tools?

  In deze podcast bespreken Chantal en Niels wat de belangrijkste softwarecategorieën zijn voor succesvolle marketing voor B2B IT-bedrijven. Per categorie geven ze ook concrete voorbeelden van tools die ze zelf gebruiken zoals Salesforce, ActiveCampaign, HubSpot, Make, Adobe Creative Cloud, en nog veel meer.

  Dit zijn de links naar de tips uit deze aflevering:

   Aflevering #14 – Marketingmodellen zijn zinloos

   In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast behandelen Niels en Chantal de stelling “Marketingmodellen zijn zinloos”.

   Maak jij in je werk dagelijks gebruik van marketingmodellen? In deze podcast kijken we naar de zin en onzin van marketingmodellen. We bespreken wat een model is en hoe je een marketingmodel goed toepast. Ook delen we een aantal modellen die we zelf vaak gebruiken in ons werk, zoals de Blue Ocean Strategy, het AIDA-model, het Value Proposition Canvas, en nog veel meer.

   Dit zijn de links naar de tips uit deze aflevering:

   Aflevering #15 – Uitvoer is belangrijker dan strategie

   In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast behandelen Niels en Chantal de stelling “Uitvoer is belangrijker dan strategie”.

   Zie jij jezelf als een strateeg of meer als een uitvoerder? In deze podcast bespreken we het belang van zowel uitvoer als strategie. Ook delen we uiteraard weer een les uit onze werkpraktijk.

   Dit zijn de links naar de tips uit deze aflevering:

   Aflevering #16 – IT-bedrijven moeten ook in slechte tijden investeren in marketing

   In de eerste aflevering van seizoen 2 spreken Chantal en Niels over het belang van marketing tijdens een recessie. De eerste reactie van veel bedrijven (ook in de IT-sector) als het wat minder gaat, is direct de marketingbudgetten te verkleinen. Is dat terecht? In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast bespreken we welke rol marketeers (moeten) spelen als het economisch tegenzit en hoe je als nog kansen kunt verzilveren.

   Dit zijn de links naar de tips uit deze aflevering:

   Aflevering #17 – Events zijn een essentieel onderdeel van je marketingstrategie

   Elke marketeer heeft weleens voor de keuze gestaan: gaan we dit (veel te dure) event sponsoren of niet? Wat gaat de opbrengst zijn? Levert het event genoeg meetbare resultaten en leads op? Of organiseren we van dit budget liever een eigen event? Elke marketeer heeft dit weleens meegemaakt en en daarom is de stelling van deze week: Events zijn een essentieel onderdeel van je marketing strategie. Luister of bekijk de podcast en ontdek wat volgens Niels en Chantal de voors- en tegens zijn. Uiteraard zit ook deze aflevering weer vol met praktijkvoorbeelden en tips!

   Aflevering #18 – Ieder IT-bedrijf moet een CMO hebben

   Heeft jouw IT-bedrijf een CMO? In deze aflevering vragen Chantal en Niels zichzelf af of marketing als losse portefeuille in de directie vertegenwoordigd moet zijn. Ook delen we weer veel tips! Dit zijn de linkjes:

   Aflevering #19 – Een go-to-market plan is overbodig

   Maak jij afgebakende plannen wanneer je nieuwe proposities lanceert? In deze aflevering van de Marketing in Tech Podcast bespreken Chantal en Niels het nut van go-to-market-plannen. Daarnaast behandelen ze weer verschillende interessante tips en delen ze lessen en successen uit de praktijk.

   De links naar de tips:

   Luister alle afleveringen!

   Bekijk of luister de afleveringen die online staan! Bekijk hier het hele overzicht.